UTBILDNING

Efterfrågan på plåtslagare är stor. Företagen behöver anställa 2000 nya plåtslagare.

Vill du komma snabbt ut i arbetslivet efter examen och dessutom ha stor chans att få fast jobb direkt – då är plåtslagarutbildningen rätt val för dig.

Ett yrke för framtiden. Gott om jobb och bra lön.

Tre vägar till plåtslagare

1. Gymnasieskolan

Du kan utbilda dig till plåtslagare genom att gå bygg- och anläggningsprogrammet, och välja inriktningen plåtslageri.

Om din skola saknar inriktningen plåtslageri kan du ändå utbilda dig till plåtslagare under din gymnasietid. Då varvar du ordinarie skolgång med att vara lärling på ett plåtslageriföretag, det kallas arbetsplatsförlagt lärande (APL). Dessutom får du kompletterande plåtslageriutbildning på PVF Teknikcentrum i Katrineholm.

2. Vuxenutbildning

Du kan även utbilda dig till plåtslagare som vuxen, på Komvux och via Arbetsförmedlingen.

Bägge dessa utbildningar tar cirka ett år. Efter utbildningen följer 1,5-2,5 år som lärling, beroende på tidigare yrkeserfarenheter.

3. Företagslärling

Du kan gå vägen via förtagslärling för att utbilda dig till plåtslagare. Då blir du anställd av ett företag och utbildas på plats. Men du kommer också får kompletterande utbildning på PVF Teknikcentrum i Katrineholm.

Denna utbildningsform tar 4 år, men om du har tidigare relevant utbildning eller arbetslivserfarenhet kan det gå fortare.

HÄR KAN DU UTBILDA DIG TILL PLÅSLAGARE

Så länge det finns hus kommer det behövas plåtslagare. Det gör att framtidsutsikterna ser strålande ut för dig som väljer att utbilda dig till plåslagare.

  Sök nu  

BLI PLÅTSLAGARE – STOLT. TRYGG. FRI.