I onsdags var det dags för yrkestävlingar för byggyrkena anläggningsmaskiner, trä, plattsättning, golv, måleri och plåt på Stockholms byggtekniska gymnasium.
Till detta hade man bjudit in åskådare i form av andra gymnasieskolor, högstadieskolor, företag och bransch representanter m fl., för att få se de olika yrkena visas upp under tävlingssammanhang.

För plåtslageri var det uppvisningstävling som gällde där tidigare elever som deltagit i SM finalen för unga plåtslagare var med och visade upp yrket. Uppgiften var den tidigare uttagningsuppgiften till SM som var och en hade det år som de gick i trean. Med och tävlade var Henrik Ödqvist som tog studenten 2013, Erik Teuchler som tog studenten 2016 och John Norberg som tog studenten i våras. Målet för dagen var att göra uttagningsuppgiften bättre än vad de gjorde när de gick i trean.
Alla tre hann klart med sina f.d. uttagningsuppgifter med god marginal och den som lyckades bäst med sin uppgift var Erik Teuchler – grattis!

 

  
Koncentrerat arbete                                                                                  Henrik Ödqvist, student 2013

 

  
Erik Teuchler, student 2016                                                                       John Norberg, student 2017