Världens största plåttak finns på Ferrari World

Har du någonsin undrat var man hittar världens största plåttak? Vi vet var det finns.
Ferrari World står inte bara för ett världsrekord, utan två. Det är både världens största inomhus-nöjespark och har världens största plåttak!

Det är i Abu-Dhabi, huvudstaden i Förenta Arabemiraten, som man hittar Ferrari World, en nöjespark där det exklusiva bilmärket Ferrari är i huvudfokus. Utöver åkattraktioner i riktig Ferrari-anda så finns det även bilutställningar där de senaste modellerna visas upp, en F1 simulator där besökaren får ta plats i passagerarsätet och massa annat som en bilfantast kan tänkas önska.

För en plåtslagare är det nog inte bara Ferrari som lockar, utan även det faktum att byggnaden har världens största plåttak i aluminium! Enbart taket täcker en yta på över 200 000 m2 om det skulle läggas platt. Skulle man även räkna in byggnadens fasad, som även den är iklädd aluminium så skulle ytan täcka uppemot 300 000 m2. En yta motsvarande 50 fotbollsplaner!

Har man tur kan det vara just ett sådant här storslaget projekt som en plåtslagare får möjligheten att jobba med, eller varför inte en sportarena, ett kyrktorn eller ett operahus? Det som är säkert är att det är ett fritt yrke med höga krav på estetik och funktion som ofta utförs på höga höjder med storslagna utsikter. Tror du att plåtslagaryrket kan vara något för dig? Läs då mer om vad yrket innebär och vad det har att erbjuda här >>

Läs mer om Ferrari World här >>