Förra veckan var det dags för Malmö att få besök av PVF i form av en turné bland stadens högstadieskolor. Totalt var fyra skolor inbokade i fem olika grupper som fördelades ut över två dagar. Drygt 75 elever har blivit informerade om plåtslageriyrket och fått testa på att arbeta praktiskt med olika plåtmaterial. Hugo Salming från PIAAB i Göteborg var den ansvariga ambassadören för turnén och fick hjälp från två av våra nyaste ambassadörer, Oscar Carlsson från Östmans Plåtslageri i Stockholm och Jonathan Wahlund från HK Höglunds Plåt i Jönköping.

Onsdagen inleddes på Munkhätteskolan, en skola vi faktiskt besökt en gång tidigare för tre år sedan. Dock hade skolan hunnit byta lärare så det passade bra för oss att komma dit och visa nya läraren hur plåtslagarlådan fungerar, och dessutom var det ju såklart nya elever denna gång. Nästa stopp blev Videdalsskolan där även SVT var på plats för att spela in ett inslag om vårt besök. Denna skola var helt ny för oss och både lärare och elever verkade uppskatta lektionen och inte minst plåtslagarlådan. Sista stoppet för dagen blev på Söderkullaskolan som även den var en ny skola för oss. Hittills hade det varit Hugo som presenterat och ansvarat för lektionen på de båda tidigare skolorna, men denna gång var det Oscars tur att prova på sitt nya uppdrag som yrkesambassadör. Trots att det var första gången och att tidningen Sydsvenskan var på plats som fotade en hel del så levererade Oscar en toppenbra presentation och efterföljande plåtlektion!

 

                     

Inför torsdagens skolbesök hade Jonathan rest ner till Malmö och Oscar reste tillbaka upp till Stockholm. Vår första skola på torsdagen blev Söderkullaskolan igen, dock nu med en ny klass. Hugo höll i presentationen och lektionen så även Jonathan fick en chans att se hur det går till. På den sista skolan för dagen, och därmed för turnén, fick sedan Jonathan debutera som yrkesambassadör. Dammfriskolan som var turnéns sista stopp var även de en helt ny skola för oss. Jonathan lyckades också göra en toppenbra insats med både den teoretiska och den praktiska delen, och vi har därmed ”invigt” två av våra nya ambassadörer!

Under kommande veckor i maj kommer de två nya ambassadörer som ännu inte varit ute på sina första uppdrag att få göra just det – även de i form av skolbesök.