Förra veckan var det Göteborgs tur att få besök av PVF och våra yrkesambassadörer. Totalt besökte vi fyra högstadieskolor och fem olika klasser under två dagar. Drygt 75 elever i åk. 8 och 9 har blivit informerade om plåtslageriyrket och fått testa på att arbeta praktiskt med olika plåtmaterial. Vår lokala plåtslagarambassadör Hugo Salming från PIAAB i Göteborg var ambassadör under turnén.

Vi började på Kålltorpsskolan i Örgryte på onsdag förmiddag där vi hade två klasser efter varandra. Därefter åkte vi vidare till Trulsegårdsskolan i Torslanda, en skola som vi även besökte 2014. Där körde vi plåtslagarlektion med en klass. Torsdagen inleddes på Sörgårdsskolan i Mölndal för lektion med en klass i åk 8. Där hade vi även besök av den lokala tidningen Mölndals- Posten som rapporterade om vårt besök.
Sista skolan på torsdagen och för denna gång blev Sannaskolan i stadsdelen Majorna, som vi tidigare besökt under 2013. Till Sannaskolan kom även Helene Odenjung (L), som är 2:e vice ordförande i Utbildningsnämnden i Göteborg. Helene och hennes sekreterare var på plats för att få information om hur plåtslageribranschen ser ut lokalt samt för att se vilka typer av aktiviteter vi jobbar med för att försöka lösa bristen på plåtslagare.

 


Bilden: Trulsegårdsskolan