Förra året var det premiär för vår 360°-film som sedan dess har visats på flera mässor och skolor. Nu publiceras filmen även på PVF:s Youtubekanal så att fler får uppleva hur det är att arbeta som plåtslagare.

Plåtslagare arbetar högt uppe på taken med en fantastisk utsikt över takåsarna. Det är en unik arbetsplats som få har tillträde till vilket också innebär att få vet vad en plåtslagare gör om dagarna. Med syfte att öka kunskapen om plåtslagarayrket producerade PVF en film i 360° vinkel förra året. I filmen får tittaren följa med upp på ett tak där ett arbete pågår. Under året som gått har filmen visats via VR-glasögon på skolor och mässor. Nu vill PVF att fler ska få ta del av filmen och har därför publicerat den på Youtube.

Syftet med 360°-filmer är att tittarna ska interagera med och uppleva innehållet istället för att bara sitta passivt och titta. Genom att vrida mobilskärmen i olika riktningar eller klicka och dra muspekaren på datorn får tittarna möjlighet att själv välja var man vill titta. Testa själv här nedan.