Förra veckan ställde vi återigen ut på Gymnasiemässan i Göteborg vid prova-på ytan Future Skills. Syftet med Future Skills som tillägg till Gymnasiemässan är att eleverna ska få möta branscher och dess olika yrken samt prova på själva. Vi representerade plåtslageri- och ventilationsbranschen och därmed även vårt andra yrke ventilationsmontör.

Även i år hade vi hjälp av det lokala plåtslageriet PIAAB (Plåtslagarna i Ale AB) där vår ambassadör Hugo Salming jobbar till vardags. Hugo var självklart med som ambassadör på mässan och utöver honom deltog även ambassadörerna Per Magnusson (Byggcompaniet Göran Malmstedt AB), John Norberg (Bång & Lewerth), Jonathan Wahlund (egna firman Plåtslagarn J. Wahlund) och Amir Belhasen (RVB Väst, ventilation). Som förra året hade vi med en trämodul i montern, utformad för att kunna demonstrera en klassisk skorstenstäckning/huvtäckning. Det arbetades på modulen i omgångar under mässan, något som gav besökarna en inblick i vad en plåtslagare gör om dagarna. Nytt för i år var att besökarna även fick möjligheten att testa på VR i form av vår nya 360-film! I filmen får man följa med upp på ett av Stockholms tak tillsammans med fyra plåtslagare som visar hur en dag på jobbet kan se ut.

 

 

För ventilation hade vi samma koncept som tidigare, det s.k. bollspelet med ventilationsrör. Spelet går ut på att man ska kasta tre innebandybollar i rören och samla ett visst antal poäng. Rören ger olika poäng beroende på svårighetsgrad och den som samlade tillräckligt många poäng vann ett pris, något som var väldigt populärt bland besökarna.

 

Gymnasiedagarna och Future Skills hade i år nästan 33 000 besökare under sina tre dagar och var för vår del väldigt lyckat! Vi vill återigen tacka PIAAB’s Vd Mathias Mattsson med anställda för all hjälp under dessa dagar samt Movant’s plåt- och ventlärare och självklart våra ambassadörer som deltog!