Grattis Daniel Ericsson från Af Chapmangymnasiet som kammade hem guldmedaljen under årets final i SM för unga plåtslagare. Han var snabb, höll hög kvalitet i sitt arbete och fick högsta betyg i kundbemötande.

Finalen började redan på torsdagen där alla 6 finalister fick träffa kunden Ove, som beställde en taklucka, samt om man hade tid över, en stospanna till en avloppsluftning. För att vara så verklighetstroget som möjligt så utfördes tillverkningen i verkstaden och montering på byggarbetsplatsen, dvs. på taket på andra sidan avspärrningen på tävlingsplatsen. Förutom att göra ett korrekt och estetisk väl utfört arbete var det viktigt för de tävlande att följa arbetsmiljökraven med rätt skyddsutrustning liksom att planera sina transporter mellan verkstad och byggarbetsplats.

Finalen avgjordes under fredagen den 17 mars och det var då Daniel presterade bäst. Förutom att han var snabbast av alla, var han, tillsammans med tvåan John Norberg, även de enda som levererade en färdig stospanna, som var bonusuppgiften. Men det var jämt i toppen, endast 13 poäng skiljde mellan ettan och trean.

– Jag hoppades ju på att vinna, men trodde kanske mer på en tredje plats. Men det kändes bra när jag jobbade och det var väl helheten som avgjorde. Det här känns jättekul, sa en glad Daniel efter vinsten. Daniels framtid som byggnadsplåtslagare är minst sagt ljus och han hade redan före finalen flera erbjudanden om jobb att välja mellan.

Medaljörerna i ”SM för unga plåtslagare 2017” är:
1:a Daniel Ericsson
, Af Chapmangymnasiet, Karlskrona
2:a John Norberg, Stockholms byggtekniska gymnasium, Kista
3:a Joel Högman, Bolandgymnasiet, Uppsala
4:or Martin Gunnarsson, Staffangymnasiet, Söderhamn, Magnus Pollack, Lugnetgymnasiet, Falun och Axel Nyström, Wendesgymnasiet, Kristianstad.

 

Titta på livesändningarna från SM-finalen här >>

Läs mer om SM-finalen här >>